Vesivärimaalaus on oma taiteenlajinsa. Se vaatii keskittymistä. On annettava siveltimen viedä ja unohdettava etukäteen tehdyt tarkat suunnitelmat ja tavoitteet, jotta lopputuloksena voi syntyä jotain uutta ja jännittävää. Epäonnistuneita siveltimen vetoja ei voi pyyhkiä tai peittää, vaan on hyväksyttävä virheet ja jatkettava eteenpäin. Aina voi myös aloittaa uudelleen, puhtaalta paperilta.

Tätä edellä mainittua prosessia voisi verrata hetkessä elämiseen. Välillä on hyvä heittäytyä johonkin uuteen ja tuntemattomaan ilman suurempaa suunnittelua. Kesäilta-kuosi on saanut alkunsa juuri tästä tunteesta. Kun on vain se yksi ilta. Kesäilta, joka saattaa johtaa auringonnousun ihasteluun tai varpaiden kasteluun merivedessä. Mikä sopisikaan paremmin tämän kuosin luonnosteluun kuin vesiväreillä maalaaminen.

Hetkessä elämisen taitoa tarvitaan joka päivä vuodenajasta riippumatta. Voi olla vaikeaa nauttia juuri tästä hetkestä. Kun loska kastelee kengät ja takatalvi yllättää. Mitä jos kuitenkin keskittyisimme havainnoimaan ja aistimaan ympäristöämme. Iloitaan lisääntyvästä valon määrästä ja ihastellaan sinistä taivasta. Kuunnellaan kun ensimmäiset muuttolinnut saapuvat. Hengitetään raikasta ilmaa ja nautitaan vielä viimeisistä kirpeistä pakkasista. Mikäli mieli silti halaajaa kesän muisteluihin, voit aina pukeutua Elli-bomberiin tai Lotta-mekkoon ja ihastella Kesäilta-kuosia vuodenajasta riippumatta.

Muista, että jokainen hetki lumoaa omalla tavallaan. Jos vain annat siihen mahdollisuuden.


Kuvat: Lumoan & Annika Liinanki Photography (viimeinen)
Malli: Teresa Annabella Frost
Vaatteet: Lumoan / Elli >>

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here