Halusin tehdä koruja, joilla on oikeasti merkitystä.

Siitä se kaikki lähti. Tärkeitä ihmisiä, tärkeitä hetkiä ja tapahtumia, tärkeitä sanoja – kaikkia näitä taomme koruihin. Meidän korut ovat niin paljon enemmän kuin vain koruja, ne herättävät tarinat henkiin ja muistuttavat näistä kantajansa kaulassa.

Avasin nettikaupan vähän yli kuusi vuotta sitten, ennen kuin koko nimeä Lumoan oli vielä edes olemassa. Pian korutilauksia alkoi saapua siihen malliin, että olohuoneen nurkkaan rakennettu korustudio jäi auttamatta liian pieneksi. Sillä tiellä ollaan edelleen, toki tässä vuosien varrella korujen rinnalle tulleet vaatteet ovat vieneet meidät aikamoisen hyvin mukaansa 🙂

Alusta alkaen oli selvää, että käytämme materiaalina hopeaa. Taomme tekstit, numerot ja kuviot yksitellen hopean pintaan käyttäen muotteja. Jälki ei ole koneellisen kaiverruksen tapaan täysin suorassa, vaan tekstilaatassa näkyy kädenjälki.

Korupöytä ei ole enää vuosiin asunut meidän olohuoneen nurkassa. Tänä päivänä valmistamme kaikki tekstikorut Helsingin torikortteleissa, Lumoan Storen yhteyteen rakennetussa korustudiossa. Vuosien varrella olemme saaneet olla tekemässä aikamoisen monta tilaajaa ja lahjansaajaa onnelliseksi takomalla heidän tarinoitaan koruihin.

Edelleen joka ikistä korua tehdessä sitä miettii, että minkäkohänlainen tarina tällä tekstillä on: onko kyse isästä vai pojasta, mitä merkityksellistä tällä päivämäärällä on tapahtunut tai missä näitä laulunsanoja on kuunneltu.

Dream big.

Ne tarinat ovat ne jotka kantaa. Kaulassani ei olisi juuri näitä kolmea tekstilaattaa ilman minun elämäni tarinoita. Ei olisi pyöreää laattaa, jossa on lasteni nimet, ei pientä laattaa jossa on mieheni etukirjain eikä neliönmuotoista laattaa, joka muistuttaa minua joka ikinen päivä unelmoimaan isosti.


Kuvat: Lumoan & Laura Iisalo (kuva vanhasta korustudiosta Kalliossa)
Lumoan korut >>

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here