T

ervetuloa Helsinkiin. Tänne suureen kaupunkiin, joka on samanaikaisesti niin kovin pieni. 

 

Kotoisa ja tuttavallinen, ainakin näin paljasjalkaisen helsinkiläisen silmin katsottuna. Vuosien varrella näihin kortteleihin on kietoutunut niin paljon muistoja ja fiiliksiä, jotka tekevät Helsingistä niin rakkaan.

Sporakiskojen kolina ja ihastus etenkin niihin vanhimpiin sporavaunuihin. Jykevät kivitalot, joiden ikkunalaudoilla mahtuu istumaan ja juomaan teetä. Meren tuoksu, viileä merituulen puhallus ja kesäiset lokkien äänet. Puistonpenkit ja torilta haetut mansikat. Se kun voi viilettää pyörällä hiukset hulmuten kaupunginosasta toiseen rantoja pitkin. Aaltojen liplatus ja se miten kaunis ja erilainen Helsinki onkaan mereltä käsin katsottuna. Ne kaikki salaperäiset sisäpihat rautaporttien kätköissä. Kahvitehtaan huumaava tuoksu, vaikka en juo edes kahvia. Kauppahallien tunnelma ja katusoittajien sävelmät.

Ihan vain muutamia asioita mainitakseni.

Lumoavista kaduista kortteleiksi ja kaupunginosiksi. Ideasta kartaksi. Kartasta printiksi ja meidän vaatteisiin. Helsinki löytyy legginsseistä, kangaskassista ja jopa meidän putiikin ikkunoista.

Ei ole sattumaa, että meidän Helsinki-kuosi julkaistiin samanaikaisesti, kun Suomi täyttää 100 vuotta. Se on meidän tapamme kiittää, että saamme kävellä näitä katuja ja olla suomalaisia. Lumoan on helsinkiläinen yritys ja ylpeä juuristaan.


Kuvat: Lumoan (maisemat) & Annika Liinanki Photography (tuotekuvat)
Lumoan Helsinki legginssit >>
Lumoan Helsinki kangaskassi >>

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here