Selkeälinjaisia Lumoan vaatteita suunnitellessa ajattelemme, että less is more.

Minulla meni vuosia ymmärtää, että tämä lause on aika olennainen myös jokapäiväisessä arjessa. Oli sitten kyse vaikka tekemisen määrästä, työtunneista tai valvotuista öistä. Teoriassa ymmärrän sen, että ei se määrä vaan se laatu, sitä käytäntöä opettelen edelleen. Ajankäytön suunnittelu, tekemisen organisoiminen ja hommien delegointi ovat oikeasti aika a ja o kaikkeen. Ainoa miinus on, että näistä yksikään ei valitettavasti ole niitä minun luotaisia vahvuuksia 🙂

Lumoan perustettiin keskelle lapsiperheen arkea. Siihen päälle syntyi vielä toinenkin lapsi ja mukana kulki koko ajan aikaa vievä harrastus. Päivät menivät selvitessä perhe-elämästä ja illat sekä yöt hoitaessa niitä muita asioita, lasten heräilyjen ohessa. Näin jälkeenpäin ajatellen, ne ensimmäiset vuodet olivat aika rankkoja, vaikka sitä ei silloin ehtinyt edes huomaamaan.

Viime vuosina olen ymmärtänyt hidastaa vähän tahtia, sitä ei vaan pidemmän päälle pysty hoitamaan kunnolla miljoonaa asiaa. On pakko oppia sanomaan välillä ei, vaikka kuinka kivoista asioista olisi kyse, ja keskittyä olennaiseen sekä delegoida.

Sitä balanssia opettelen vieläkin: miten olla läsnäoleva äiti ja vaimo, pyörittää yritystä, ajatella luovasti mutta järkevästi, ehtiä harrastaa sitä suunnattomasti rakastamaani harrastusta ja nähdä kavereitakin? Tähän kysymykseen voi takuulla samaistua jokainen arjen pyörteessä oleva. Eikä sitä oikeaa vastausta tähän taida olla olemassa. Ei siis auta muu, kun jatkaa organisoinnin opettelua ja yrittää muistaa myös nauttia, eikä potea huonoa omatuntoa milloin mistäkin.

On kuitenkin olemassa yksi asia, joka meillä edes teoriatasolla mahdollistaa nuo aikataulu-haasteet sekä monen osa-alueen yhdistämisen: toimiva tiimi ja ehkäpä kaikista tärkeimpänä on siihen arjen kaaokseen osallistuva mies! Kiitokset lähtee siis sinne poikien kalareissun suuntaan. Lataa vaan akkuja, eiköhän sitä jaksamista taas jossain vaiheessa tarvita 😉


Kuvat: Paula Majid Photography & Lumoan

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here