M

itä suomalaisuus minulle merkitsee?

 

Tunne yhteenkuuluvuudesta, kodista ja turvasta. Näky havupuiden, järvien ja valkoisen maan. Maku korvapuustien, ruisleivän ja salmiakin. Kuulo lasten naurun, yhteisen kielen ja maammelaulun. Se on yhdistelmä onnea, rakkautta ja ylpeyttä.

Kysyimme mitä suomalaisuus merkitsee suomalaisille.

” Juuria – Turvallisuutta ja kotia. Sisua – Päättäväisyyttä silloinkin kun ei ole taitoa tai voimia. Tietoa ja taitoa – Kasvatusta ja koulutusta lapsesta aikuiseen. Vapautta – Saa olla oma itsensä tasa-arvoisesti rinta rinnan muiden kanssa. Siipiä – Haaveita, unelmia ja niiden toteutumista. ” – Johanna, 38v.

” Jokaisella on vapaus valita valita oman elämänsä suunta, koska täällä kaikki ovat tasa-arvoisessa asemassa esimerkiksi koulutuksen suhteen. ” – Viivi, 27v.

” Suomi sanoina. Tasa-arvo ja naisten kauneus. Luja tahto. Tuntureiden purot ja vesien kirkkaus. Puhdas ilma, valo ja pimeys. Vapaus liikkua luonnossa. Vuodenajat. Maaseutu. Puidun viljan tuoksu. Metsä ja pihka. Pakkanen. Lappalaiset. ” – Petteri, 30v.

” Itsenäisyys merkitsee kiitollisuutta ja kunnioitusta veteraaneja kohtaan, jotka mahdollistivat ponnisteluillaan itsenäisen Suomen. Ja se merkitsee rauhaa ja turvallista maata olla ja elää. Suomi on hyvä ja vapaa maa, se merkitsee sanan ja ajattelun vapautta. Täällä jokaisella on mahdollisuus rakentaa omannäköinen elämä. Ja se merkitsee omaa kieltä ja kulttuuria, suomalaisia hyviä arvoja ja ennakkoluulotonta omaperäisyyttä. Sekä juhlapäivää, jolloin ympäri maata liehuvat Suomen liput, kynttilöitä ikkunoilla ja sitä, kun telkkarista katsotaan Linnanjuhlia. ” – Osmo, 61v.

Itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12. juhlistamme Suomea. Itsenäisyyspävän juhliin ehdit hakea mekon vielä tiistaina 5.12. klo 12-18. Tervetuloa!

Onnea Suomi 100!


Kuvat: Annika Liinanki Photography
Malli: Teresa Annabella Frost
Lumoan mekko >>

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here